Fritids

Välkommen till Järlåsa skolas fritidshem!

Vi har fritidsverksamhet för årskurs F-3 och vi håller till på entréplanet i skolbyggnaden. Vi har tillgång till flera klassrum samt en idrottshall, och så klart skolgården med den fina skogen runtom där vi bygger kojor och leker året runt. I anslutning till skolgården har vi en lagom stor pulkabacke där vi spenderar mycket tid under vintern. För tillfället görs vår skolgård om, men det blir till något bättre då vi kommer få en mysigare skolgård som bjuder in till lek- och aktiviteter.

På fritids finns det mycket att sysselsätta sig med. Vi erbjuder pyssel, bygglek, skapande, musik och dans. En gång i veckan har vi idrottshallen till vårt förfogande för lekar och sportaktiviteter.

Vårt fritidshem har cirka 60 barn inskrivna och är öppet 06.30 - 17.30.

Vi som jobbar på fritids

Ingrid Bohlin Haglund, Ulla Söderholm, Pernilla Sundvik, Angelica Brink, Olle Stolpe och My Pike. Bilder finns under "Kontakt".

Våra mål

Alla fritidshem i Uppsala kommun jobbar utifrån sex prioriterade arbetsområden, med utgångspunkt från läroplanen och Skolverkets allmänna råd. De sex arbetsområdena är: självkännedom, trygghet, ansvarstagande, respekt, delaktighet och framtidstro. Vi utför en enkätundersökning varje termin för att kunna utveckla verksamheten. Våra ledord på Järlåsa skola är kunskap, trygghet och trivsel.

Våra aktiviteter

- Boden - vår fina bod utomhus där vi har allt från jongleringsbollar till hoppstyltor.
- Lekar
- Fritidsgympa – erbjuds på onsdagar i idrottshallen
- Miniorer (måndagar) - ett samarbete mellan skolan och kyrkan. En grupp barn som träffas och fikar och gör olika pyssel i kyrkans lokaler. Intresseanmälan görs hos kyrkan.

En dag på fritids

06:30 öppnar fritids
07:15 går vi ut innan skolan börjar
07:45 börjar skoldagen